מיזוג טכנולוגי: הגישה החדשנית לבניית בניינים

ככול שתעשיית הבנייה מאמצת יותר ויותר את ההתפתחויות הטכנולוגיות, כך העתיד מבטיח גל של טכנולוגיות בנייה חדשניות שיחוללו מהפכה בדרך בניית הבניינים. החל מרובוטיקה ואוטומציה חדשניות ועד לחומרים בני קיימא ומערכות חכמות, הטכנולוגיות המתפתחות אמורות לשנות את שיטות הבנייה ולהגדיר מחדש את הדרך שבה הבניינים מתוכננים, נבנים ומתופעלים.

מיזוג טכנולוגיה וידע בבנייה של בניינים חדשים, ידרשו מן הסתם גם העסקת מומחים זרים בתחום הבנייה החדשנית, אבל כדי לגלות במה בכלל מדובר, המשיכו לקרוא!

מיזוג טכנולוגי בבניית בניינים

׳מיזוג טכנולוגי׳ הוא מתודולוגיה מתפתחת שהציע ד״ר קודמה (Dr. Kodama), המאפשר לחברות ליצור מוצרים, תעשיות ושווקים חדשים כדי להמשיך להתחרות בתחום. 

3 עקרונות יסוד יכולים לעזור לחברות בנייה ליישם ׳אסטרטגיית מיזוג׳:

  • לאפשר לשוק להניע מו״פ (מחקר ופיתוח), במקום להיפך, באמצעות הליך ׳ניסוח דרישה׳ (demand articulation).
  • לפתח יכולת טובה לאיסוף מודיעין, הן כמנגנון הגנה מפני מתחרים והן כמקור לרעיונות חדשים.
  • והחשוב מכול, לקחת חלק בפרויקטים של מו״פ חוצי-תעשיות.

התפתחויות טכנולוגיות במאה ה-20

בסוף שנות ה-60 החלו חברות בנייה גדולות לפתח מערכות בנייה סופר גבוהות ומתועשות. הטכנולוגיות העיקריות היו פלדה איכותית, מנוף מגדלים בעל ביצועים גבוהים, ואנליזה של מבנים קלי משקל נתמכי מחשב שפותחו על ידי חברות הייצור. 

טכנולוגיות מתוחכמות אלה יחד עם טכנולוגיות טרמיות לפיתוח מערכות בניין מתועשות, שולבו בטכנולוגיות הבנייה ויצרו מערכות בנייה חדשניות. 

באמצע שנות ה-80, החלו חברות בנייה גדולות להשקיע בהתאמת טכנולוגיות אוטומציה וטכנולוגיות מידע לבניית מבנים. בתחילה הושקעו מאמצים בבנייה משולבת מחשב, CIC (Computer Integrated Construction). 

כדי ליישם CIC, הוצגה גישה שיטתית ליישום מחשוב ואוטומציה לבניית מבנים, שהמחישה את החזון העתידי של בניית מבנים. החזון הוצג כמודלים רעיוניים לפיתוח CIC על ידי חקר קפדני של פיזור הפונקציונליות בין עיצוב, הנדסה, תכנון, רכש, בנייה ותהליכים נדרשים.

מאמצע שנית ה-90, עקב השינויים המהירים בשוק הבנייה, החלו חברות הבנייה לשפר את ביצועיהן על ידי הכנסת טכנולוגיית מידע לתהליכים העסקיים: הפונקציונליים והארגוניים.

התפתחויות טכנולוגיות במאה ה-20

האתגרים של המיזוגים הטכנולוגיים הנוכחיים מגיעים מיישומים מקיפים של מערכות IT. היום, מיזוגים אלה תלויים מאוד במערכת 3D-CAD, המיושמת ביעילות במהלך: 

  • עיצוב המוצר 
  • תכנון הייצור
  • ניטור בזמן אמת של תהליך הבנייה 
  • בקרה על ציוד הובלה בשלב הביצוע
  • ומערכת תקשורת מבוססת אינטרנט לניהול האתר

השימוש במערכות IT חולל התקדמות מדהימה בתחום הניהול המשולב של: התהליך, הארגון והמוצר; וקידם הן מיזוג ידע והן מיזוג טכנולוגי.

מה עכשיו?

הצרכים האחרונים לשימור הסביבה העולמית, מייצרים מיזוג טכנולוגי נוסף המתבטא במערכת למיחזור בטון. למרות שבנייה טרומית שימושית מאוד להפחתת פסולת בניין, עדיין מיחזור פסולת בטון הנוצרת בהריסת המבנה הוא קריטי בימינו. כפתרון לבעיה זו פותחה מערכת בנייה הקשורה למערכות מיחזור בטון במעגל סגור, ופועלת בטכנולוגיית ייצור הפוכה. 

לבסוף, אין ספק שמיזוג טכנולוגי הוא נושא מפתח ביצירת חידושים בטכנולוגיות הבנייה.

הכתבה באדיבות אלקבץ כהן משרד עורכי דין >> https://www.shanielk-law.co.il

תמונה של קבלן שלד מומלץ - אלי
קבלן שלד מומלץ - אלי

אלי ביטון קבלן שלד מעל ל-15 שנות ניסיון
במהלך השנים האחרונות הובלתי מאות פרויקטים עם דיוק בפרטים הקטנים. כל פרויקט מרגש אותי מחדש

תוכן עניינים
השאירו פרטים עכשיו
או התקשרו
050-569-1178
תוכן עניינים
לייעוץ ללא עלות השאירו פרטים
יחזור אליכם מומחה לבניית שלד באופן מיידי