בניית בית נגיש: כבר משלב התכנון והיסודות

פציעה פתאומית, מחלה מולדת או זקנה, כל אלו עלולים לעורר את הדרישה להקמה של נכס נגיש המתאים לבעלי מוגבלויות. אנחנו רוצים כמובן להזכיר את המובן מאליו. בעלי מוגבלויות זו קבוצה גדולה של אנשים בעלי משתנים רבים. לצורך העניין, תכנון בית נגיש עבור נמוך קומה לא בהיכרח יהיה דומה לתכנון בית עבור מי שמתנייד בכסא גלגלים. תכנון בית עבור לקוי ראיה לא דומה בהיכרח לתכנון נכס עבור לקויי שמיעה וכן הלאה. עם זאת, ישנם כמה עקרונות מנחים, אשר יכולים לעזור לנו לתכנן נכון בית נגיש, המותאם לצרכי הדיירים באופן מלא. 

קודם כל, אנחנו צריכים להבין מה הצורך 

אגב, הכלל הזה נכון בתכנון של כל בית. כמו שנחשוב איך לעזור לזוג הורים צעירים אשר מעוניינים להפוך את הסלון לחדר עבודה בשעות היום וחדר משחקים אחרי צהריים, כלומר, הדרישה הזו מאלצת אותנו למצוא פתרונות אחסון מתאימים, לבחור שולחן מודולרי למשל וכן הלאה. כך גם כאן. כלומר, אנחנו צריכים להבין מה צריכים הדיירים ומתוך הצורך למצוא פתרונות יצירתיים. אנחנו נרצה להבין על איזו מגבלה אנחנו מדברים, איך נראית שגרת החיים של הדייר והאם יש לו דרישות מיוחדות, אשר יכולות להפוך את חייו קלים יותר. אנחנו לא מסתכלים על בעלי מוגבלויות בתור קבוצה אחידה. אלא, אנחנו תמיד נתמקד בצרכיו של כל אדם, כאינדווידואל. 

עכשיו, אנחנו יכולים לגשת לפתרונות 

כאשר אנחנו מדברים על יצירת תנאים עבור בית נגיש כבר בשלב היסודות, אנחנו בעיקר מדברים על האופן בוא אנחנו יכולים לתכנן את הנכס כך שיתאים לכל צורך. למשל, אם אנחנו רוצים לתכנן בית נגיש עבור כסא גלגלים, נדאג לבנות נכס עם מפתח נדיב בין חדר לחדר. כך, לא יהיה חשש כי הכסא לא יעבור בדלת. כמובן, נרצה לשמור על הבית במפלס אחד. כך, לא תהיה בעיה אם הדייר ירצה לעלות או לרדת במדרגות. פתרונות דומים קיימים גם עבור לקויי שמיעה לדוגמא. הרי אם אנחנו רוצים לאפשר לאב עם לקות שמיעה, להבין מה קורה עם הילדים שעה שהוא מכין ארוחת צהריים, אנחנו יכולים לבחור ליצור פינת משחקים בסלון, בטווח ראיה מהכיריים ועמדת הבישול. במקרה אחר, אנחנו יכולים לבחור להקים מערכת חשמל אשר נקודות הממשק שלה ממוקמות נמוך יחסית. כך, ניתן יהיה לכבות ולהדליק את האור בקלות. בין אם אנחנו מדברים על דיירים נמוכי קומה או על מי שיש להם בעיה בניידות. אלו כמובן דוגמאות אחדות, לעולם שלם של טכניקות המאפשרות לנו, כבר בשלבים מוקדמים של הפרויקט, למצוא פתרונות עבור דיירים בעלי מוגבלויות. 

כעת, לבחירה של ריהוט מותאם אישית 

כל בחירה בתהליך של עיצוב פנים, היא בחירה המשלבת בין אסתטיקה לפרקטיקה. אנחנו רוצים למצוא רהיטים אשר מצד אחד יהלמו את הטעם של הדיירים ויתאימו לקו העיצובי. מהצד השני, אנחנו נבחר בפריטים אשר יהפכו את חייהם של הדיירים פשוטים יותר. למשל, במקרה של מוגבלות תנועתית, אנחנו נקים חדר רחצה בו האסלה מעוצבת כך שתהיה קצת יותר נמוכה, מה שיאפשר לדייר להגיע אליה בקלות ובלי בעיה. אם אנחנו מעצבים בית עבור לקוי ראיה בדוגמא אחרת, אנחנו נרצה לעשות את המקסימום כדי להכין יחידות אחסון מסודרות ומאורגנות במיוחד. כך, הדיירים יצליחו למצוא כל פריט או חפץ בקלות יחסית. כאמור, גם כאן, אנחנו מדברים על דוגמאות בודדות לאופן בו אנחנו יכולים להשתמש בריהוט כדי לשנות חיים. 

העיקר זה לא לוותר 

דווקא היום, בימים בהם עולה המודעות לאתגרים של אנשים בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים, אין שום סיבה לוותר. כלי תכנון מתקדמים, טכנולוגיה ועוד, יאפשרו לנו למצוא פתרון לכל בעיה במידת הצורך. העיקר הוא לשמוע מכם מה אתם צריכים כדי שנוכל לספק לכם את המענה הדרוש בצורה טובה. 

קבלן שלד מומלץ - אלי
קבלן שלד מומלץ - אלי

אלי ביטון קבלן שלד מעל ל-15 שנות ניסיון
במהלך השנים האחרונות הובלתי מאות פרויקטים עם דיוק בפרטים הקטנים. כל פרויקט מרגש אותי מחדש

תוכן עניינים
השאירו פרטים עכשיו
או התקשרו
050-0000000
תוכן עניינים