כמעט כולם רוצים היום להוסיף ממ״ד לבית הפרטי או לדירות בבית המשותף, ובמצב הבטחוני הקיים, לא קשה לקבל את הסכמת שאר הדיירים ובמיוחד את הסכמת הרשות המקומית.
בכול מקרה, במצב שבו כבר הוחלט על בניית ממד בבית משותף או בבית פרטי, והתקבלו האישורים הנדרשים, חשוב לבחור בקבלן שתוכלו לסמוך עליו שיבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר, יעמוד בכול התקנים הנדרשים לבניית ממ״ד, ויסיים את העבודה בזמן על פי לוח הזמנים שנקבע מראש.
הוספת ממ״ד לא רק מוסיפה ביטחון לבני המשפחה, אלא היא פרויקט שמגדיל את שטח הדירה שלכם שתהפוך לא רק לגדולה יותר אלא גם ליפה יותר. ובכול זאת, מדובר בהתחייבות משמעותית שאתם לא רוצים להיכנס אליה בקלילות. כדי להבטיח שלא תיקלעו לכמה טעויות קריטיות כשאתם בוחרים בקבלן שייעשה את העבודה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור באיש המקצוע הנכון.
ערכו מחקר
כבעלי בית מושכלים, תיתקלו בפחות הפתעות בכול הנוגע לבניית הממ״ד. מסיבה זו, חשוב שתחקרו את הרקע של הקבלן שלכם. ודאו שמדובר בקבלן מורשה, שיש לו ביטוח שיגן על העובדים ועל הרכוש שלכם, ובמיוחד שהוא מומחה בבניית ממ״דים.
בקרו גם בממ״דים שהקבלן הפוטנציאלי בנה. בקשו לראות תמונות של עבודות קודמות ובדקו המלצות של לקוחות קודמים שיאפשרו לכם ללמוד על הכישורים והמומחיות שלו, מנקודת מבטם.
בדקו את הניסיון והמומחיות של הקבלן
עדיף לבחור בקבלן שיש לו ניסיון רב בבניית ממ״דים. כך תוכלו להיות בטוחים שהקבלן אכן ממוסמך ויכול לקחת על עצמו את הפרויקט שלכם. מומחיות היא שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון. פרויקט בניית הממ״ד מצריך קבלן עם מגוון התמחויות. לכן בדקו אם הקבלן הפוטנציאלי אכן יעזור לכם לעמוד בדרישות הספציפיות של הפרויקט שלכם, בין אם מדובר בתוספת ממ״ד בקומה עליונה או בקומת קרקע.
אל תבחרו במי שמדבר יותר מכפי שהוא מקשיב
ייעוץ ראשוני הוא קצת כמו דייט. לכן, כשאתם פוגשים את הקבלן שימו לב אם יהיה לכם נוח לעבוד אתו. חשוב מאוד שבפגישה הראשונה תרגישו שאתם יכולים לדבר עם הקבלן, להתייעץ על הקיר הטוב ביותר שאלי כדאי להצמיד את הממ״ד ושימו לב אם הקבלן מסוגל לשמוע ולהקשיב לצרכים שלכם.
התייעצו עם 3 קבלנים לפחות
אל תסתפקו בפגישה עם קבלן אחד בלבד. במקום זאת, עדיף לקבוע פגישה עם לפחות 3 קבלנים פעילים באזור שלכם. במהלך הפגישה שאלו את הקבלן שאלות ספציפיות ומפורטות הנוגעות לפרויקט הממ״ד שלכם. כך תוכלו להבין מי מהקבלנים הללו יוכל לטפל בצורה הטובה ביותר בצרכים שלכם. זה גם יספק לכם תובנה לגבי הליכי ההתקשרות המאפיינים כל אחד מהקבלנים.
ברגע שכל קבלן נותן לכם הצעת מחיר לפרויקט בניית הממ״ד, השוו בין ההצעות של שלושתם. שימו לב שהמחיר הנמוך ביותר הוא לא בהכרח האפשרות הטובה ביותר. אם יש ביניהם הבדלים משמעותיים, גבוהים או נמוכים, זה עשוי להיות דגל אדום. במקרה כזה שאלו שאלות שיבהירו לכם את אי ההתאמות האלה.
בשיתוף וולר ושות' משרד עורכי דין >> https://weller-law-office.com/