תחשבו שאתם כל יום כל השנה בחופשה מפנקת אצלכם בבית. למה לחכות לבית מלון, לחופשה או לקיץ כשאפשר לבלות בבריכה יוקרתית ואיכותית שהיא שלכם בלבד.
בריכה פרטית בחצר היא חלומם של רבים ובשנים האחרונות ניתן לראות עוד ועוד בריכות פרטיות נבנות.
החלום של בריכה פרטית בחצר הוא בהחלט בר-השגה ולא רק שבריכה מסבה הנאה מושלמת, בריכה פרטית גם מעלה את ערך הנכס. על בניית בריכה פרטית אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם.
בניית בריכה פרטית
איך בונים בריכה פרטית? איפה מתחילים? בניית בריכה פרטית היא תהליך מורכב שדורש חפירה בקרקע ויציקת בטון.
בשלב הראשון חייבים לקבל היתר מהוועדה לתכנון ובניה. זמן קבלת היתר לוקח בין שלושה חודשים לשנה.
אבל לפני שניגשים לבקשת היתרים לבניית הבריכה, מומלץ להכיר את סוגי הבריכות הקיימים.
סוגי בריכות
מהם הסוגים השונים של בריכות פרטיות? יש כמה סוגים. הראשון הוא בריכת בטון חצובה. זוהי בריכה חצובה בקרקע, עם קירות ורצפה מבטון, שהקבלן יוצק במקום.
זוהי הבריכה היקרה ביותר, אבל גם העמידה ביותר ויתרונה הוא בגמישות אפשרויות העיצוב שלה. עם בריכת בטון חצובה אפשר לבחור את גודלה, צורתה והגימור שלה כמעט ללא הגבלות.
סוג נוסף של בריכה הוא בריכה מתועשת. זו בריכה העשויה מבטון אטום עם יריעות PVC. הבריכה מגיעה לשטח בחלקים ומורכבת במקום.
בניית בריכה מתועשת לוקחת כשבוע והמחיר שלה בדרך כלל זול יותר מבריכת בטון, אך אפשרויות העיצוב שלה מוגבלות.
בריכת פיברגלאס היא עוד סוג של בריכה הקיים בשוק. מדובר למעשה באמבטיה ענקית המגיעה מוכנה ו"נשתלת" בקרקע.
קבלן הבריכות חופר ומכין את הקרקע לבריכה בהתאם למפרט ולגודל הבריכה. את הבריכה עצמה מביא יצרן הבריכות ומתקין אותה בעזרת מנוף.
מחירים ועלויות
מהו מחיר בניית בריכה פרטית וממה הוא מושפע? מחיר של בניית בריכה סטנדרטית נע בין 200,000 – 300,000 ₪ ויכול להיות אף יותר, תלוי בסוג הבריכה שבוחרים לבנות ובפרמטרים שונים נוספים, אותם נפרט כעת.
מכיוון שהכנת התשתית לכל סוגי הבריכות דורשת חפירה לעומק, סוג הקרקע ישפיע על המחיר.
קרקע שאינה דורשת מכשור מיוחד תהיה זולה באופן משמעותי מקרקע סלעית שמצריכה קידוחים. חפירה באדמה חולית קלה לחפירה תעלה בין 20-50 אלף ₪ בעוד שחפירת אדמה סלעית תעלה בין 50-70 אלף ₪.
גם לסוגי הגימורים יש השפעה על המחיר. חיפוי PVC נע בין 200-300 ₪ למ"ר, וחפוי פסיפס שמחירו נע בין 550-800 ₪ למ"ר.
צורת הבריכה גם היא מהווה פקטור במחיר. הצורה הסטנדרטית היא מלבן בעוד שצורות אחרות, לדוגמא עיגול, יעלו את המחיר בכ-10%. הסיבה לכך היא שבניית השלד אליו יוצקים את הבטון ומדביקים את החיפויים מורכבת יותר.
גם עומקים משתנים מייקרים את המחיר הכולל של הבריכה. בריכה עם צד רדוד וצד עמוק היא בריכה שיצקו לה שכבת בטון נוספת, לחלק הרדוד וזה מייקר את מחיר הבניה.
ובנוסף, מערכות משלימות. זהו הפרמטר שהכי משפיע על המחיר. מערכת חשמל בסיסית שכוללת מנוע סחרור, פילטר ומערכת חיטוי יכולה לעלות 20,000 ₪ בבריכה קטנה ו-120,000 בבריכה גדולה הזקוקה למספר משאבות.
מהן עלויות התחזוקה של בריכה פרטית? אחרי שיש בריכה, היא מותקנת ומוכנה, צריך לתחזק אותה באופן שוטף כדי לשמור על ניקיון המים.
כדי לתחזק אותה בצורה הטובה ביותר צריך להשתמש בחומרים כימיקלים לאיזון וטיהור המים.
עלות של מכשיר חיטוי באמצעות כלור היא 500-1,000 ₪ ושל מכשיר חיטוי באמצעות מלח כ-8,000 ₪. כמובן שאפשר לרכוש רובוט מתקדם שמחירו נע בין 3,000 – 6,500 ₪.
באמצעות חברה מקצועית תעלה תחזוקת הבריכה בין 300-1,000 ₪ לחודש. אם מחממים את הבריכה צריך להוסיף לעלות התחזוקה גם את צריכת האנרגיה של גוף חימום או משאבת חום שיכולה להגיע ל-2,000 ₪ בחודש.
גם מילוי הבריכה הוא פקטור, אמנם זה לא קורה בתדירות גבוהה אך רצוי לקחת זאת בחשבון. עלות מילוי בריכה סטנדרטית במים היא 900 ש"ח בממוצע, תלוי בגודל הבריכה.
סוג הבריכה | יתרונות | חסרונות | עלויות צפויות |
בטון | עמידה ומאפשרת גמישות מבחינת אפשרויות העיצוב. | יקרה, השקעה מרובה בחיפוי הבריכה ובאיטומה. | בריכת בטון בגודל 3X7 מטרים עולה בין 200-300 אלף ₪.
בריכה בגודל 4X12 עולה בין 40-60 אלף ₪. |
מתועשת | זולה יותר | מוגבלת מבחינת אפשרויות העיצוב. | 30-70 אלף ₪, תלוי בגודל הבריכה ובסוג הקרקע. |
פיברגלס | איכותית ועמידה | אפשרויות העיצוב תלויות במה שיש במלאי. | מחיר כולל יציקת בטון 55-100 אלף , תלוי בגודל הבריכה ובסוג הקרקע. |
איך לבחור נכון את הקבלן המבצע?
לאחר שמחליטים לבנות בריכה פרטית, יש לחפש קבלן שיבצע את כל התהליך. רצוי שקבלן בריכות יהיה קודם כל אמין, מנוסה ובעל מקצוע בבניית בריכות.
רצוי גם לקבל המלצות מחברים או מכרים ולבדוק ברשתות החברתיות בתחום בריכות שחיה פרטיות ביקורות וחוות דעת.
קבלן בריכות מקצועי יציע לראות דוגמאות של עבודותיו, יספק המלצות ויענה על שאלות רלבנטיות.
והכי חשוב, מכיוון שזה לא תהליך שמסתיים תוך יום יומיים, כדאי לבחור בקבלן שנוח מולו, שמבין את משאלות הלב של הלקוח ויודע להתאים אותן למקצועיותו, מציע הצעות מניסיונו והכי חשוב שיהיה זמין, קשוב ואמין.
לסיכום, מי שחולם על בניית בריכה פרטית, יכול בהחלט להגשים את החלום. לפני שנכנסים לתהליך מומלץ להכיר היטב את מה שקיים בשוק, טכנולוגיות חדשות ואפשרויות שונות ולגבש החלטה על סוג הבריכה שרוצים.
לאסוף רעיונות, להתרשם ולהחליט איזה עיצוב רוצים לבריכה. לאחר מכן קבלן הבריכות יציע סגנונות, חומרים מומלצים, תוספות שונות ועיצובים שיהפכו את החלום שלכם למציאות. שחיה נעימה.